Anii de scoala in URSS

| |












Liliana Corobca este doctor în filologie şi scriitoare, în prezent bursieră la Akademie Schloss Solitude din Stuttgart, unde va rămâne până în octombrie 2010.
S-a născut în 1975 în satul Săseni de dincolo de Prut. A terminat Facultatea de Litere la Chişinău, iar în 1997 a venit la Bucureşti. Aici a lucrat pentru teza de doctorat şi pentru multe alte proiecte din domeniul cercetării literare.

A publicat două romane: Negrissimo (Ed Arc, Chisinau, 2003), pentru care a obţinut Premiul „Prometheus“ pentru debut al revistei Romania literara şi Un an în paradis (Ed Polirom, 2005), recent tradus în Italia. A editat corespondenta din exil a lui Al. Busuioceanu, Un roman epistolar al exilului romanesc (Ed Jurnalul literar, 2003, 2004), Poezia romaneasca din exil (antologie, prefata si note, Ed Institutului Cultural Roman, 2006), Dictionarul General al Literaturii Române (coautor, Ed Univers Enciclopedic, 2004-2008)
Volumul său despre cenzura comunistă este în curs de aparitie la Polirom.

În emisiunea După 20 de ani..., Liliana Corobca ne-a povestit despre anii de şcoală petrecuţi în Republica Sovietică Socialistă Moldovenească.

Noi eram şoimi ai patriei, pionieri şi utecişti. Ei erau octombrei, pionieri şi apoi comsomolişti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.