De la Saveni la Sorbona

| |

Cristian Badilita s-a nascut in 1968 la Saveni, in judetul Botosani. De la Saveni la Sorbona a fost pentru Badilita un drum firesc in contextul postdecembrist. Cand a venit Revolutia, murea de frig si de foame. Era student in anul al doilea la Facultatea de Filologie din Bucuresti. Aveam cosmaruri permanente ca il ucideam intr-un loc precis, din fata cinematografului Patria, pe Ceausescu. N-a fost, din fericire, cazul...au facut-o altii...

Istoric al crestinismului timpuriu, eseist, poet, doctor al Universitatii din Sorbona cu o teza despre metamorfozele Anticristului la Parintii Bisericii, carte aparuta la Paris si premiata de asociatia elenistilor din Franta, coordonator al Septuagintei in cadrul Colegiului Noua Europa, serie tiparita la Polirom....Cam asta a facut Cristian Badilita. In ultimii 20 de ani.
Ce-ar fi facut Cristian Badilita daca n-ar fi fost decembrie 89? Probabil n-as mai fi fost in viata. Sau ar fi fost o viata fara viata.


1 comentarii:

Anonim spunea...

Cristi Badilita a fost cel mai bun coleg de facultate.
Imi amintesc cum, impreuna cu colegul Motoc, umpleam timpii "morti" de la cursurile plictisitoare facind ceea ce astazi probabil s-ar putea numi "scriere creativa": scriam poezii cu vers alb trecind de la unul al altul un text fara sfirsit.
Aceasta este cea mai frumoasa amintire din studentie.
Ma bucur sa-l ascult la Radio Romania Cultural.

Ligia Necula
Realizator RR Cultural

Trimiteți un comentariu

.