Unora le place...teatrul

| |

Luni,  4 aprilie, invitatul Marianei Ciolan este Matei Vişniec.


A stat de vorba cu el cu ocazia unui adevărat periplu al său prin teatre din Romania (început de martie), unde i se joacă în stagiunea asta piese de-ale sale şi, în plus, a ţinut conferinţe despre teatrul lui.
  
Marţi, 5 aprilie, dramaturgul Doru Moţoc, figură de seamă a vieţii culturale din Râmnicu Vâlcea, vorbeşte despre Teatrul "Anton Pann". După 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei profesioniste de spectacole la Râmnicu Vâlcea, s-a construit şi o clădire pentru teatru (inaugurată anul trecut). O bijuterie arhitectonică şi o minune funcţională, modernă...


Miercuri, 6 aprilie, tot despre viata teatrala din Râmnicu Vâlcea. O discuţie cu Radu Constantinov, care a împlinit exact 20 de ani de cand a venit cu o echipă de actori din Chişinău să facă la Râmnicu Vâlcea câteva spectacole. Colegii au plecat dupa şase luni, la expirarea contractului, el a rămas...soţie, copil, şi, mai ales, teatru. Este un foarte bun actor.

Radu Constantinov, în cel mai nou rol la teatrul din Râmnicu Vâlcea : orbul, în spectacolul Occident Express, cu piesa lui Matei Vişniec.

Nu în cele din urmă, joi, Ion Caramitru.
UNITER a împlinit anul trecut 20 de ani. Este într-un fel creaţia domniei sale. Iar actorul Ion Caramitru, după celebrul Hamlet, de acum 20 de ani, joaca acum un alt mare rol shakespearian.








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.