"Am trăit în două lumi..."

| |

Ecaterina Lung predă cursuri de istoria evului mediu occidental, o interesează istoria culturala, domeniu în vogă pe plan internaţional. Are 42 de ani, este profesor universitar la Facultatea de Istorie din Bucureşti, unde ocupă şi funcţia de prodecan.


Imediat după '90, Ecaterina Lung a făcut parte din echipa care, sub conducerea lui Horia Bernea, la Muzeul Ţăranului Român, a realizat expoziţia de bază a muzeului, Expunerea Crucea.

A obţinut doctoratul în 2000 cu teza Ideologii şi modele politice la cronicarii secolelor V - VIII din Occident şi Bizanţ, publicată în 2001. Stagii de documentare în Luxemburg, Belgia şi Franţa. Între 2001 şi 2002 a fost cercetător invitat la Institut d' Histoire du Christianisme, Universite Jean Moulin - Lyon III din Franţa.


Am trăit în două lumi, spune Ecaterina Lung despre generaţia noastră, care, la revoluţie, avea 20, 22 de ani, şi asta ne dă o bogăţie de spirit şi de cunoştinţe, putem să apreciem mai bine ce ni se întîmplă acum, tocmai pentru că am avut vreme să trăim şi în acea societate fără orizont (...). Statutul acesta al nostru de generaţie de tranziţie e un privilegiu.

1 comentarii:

Anonim spunea...

buna ziua
este o doamna profesoara deosebita .

Trimiteți un comentariu

.