"America e mereu surprinzătoare!"

| |





Adriana Nemeş este cercetător în laboratorul de genetică al lui Richard Axel (laureat, în 2009, al premiului Nobel pentru medicină) de la Howard Hughes Medical Institute al Universităţii Columbia din Statele Unite ale Americii. 




growth
http://www.hhmi.org
Halloween party în laborator
  
Cu Richard Axel, laureat Nobel al premiului pentru medicină pe anul 2004

A plecat din ţară în anul 1985 cu un paşaport fără cetăţenie, beneficiară, iniţial, a aşa- numitului Program de emigrare liberă din România în Statele Unite.
La finalul celor 5 ani de aşteptare a vizei pentru Statele Unite  (5 ani de „interacţie” cu Securitatea din România ) dar şi al programului, Adriana Nemeş descoperă că, practic, nu mai avea nici o ieşire. 

O întâmplare face să-l cunoască pe ambasadorul de-atunci al Marocului la Bucureşti, care îi facilitează o viză spre Argentina cu tranzit prin New York. "Tranzitul" devine oraş de adopţie, acolo unde începe şi povestea : întâi într-un laborator de chimie „plin de emigranţi din Europa de Est, supra-calificaţi şi prost plătiţi”, apoi la Universitatea Rockefeller şi, din toamna lui 1989, în laboratorul laureatului Nobel în medicină, Dr. Richard Axel de la Howard Hughes Medical Institute, Universitatea  Columbia din Statele Unite ale Americii. 

O poveste emoţionantă, depănată într-o frumoasă seară de august a acestui an, pe terasa apartamentului său din Upper Bronx.




Familia


Cu fiul său, la absolvirea colegiului, mai 2012






Ziua Regelui la Bucuresti
La Marea Baltică 





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.