Mândrie şi beton

| |

Petruţ Călinescu (n. 1976), fotoreporter independent, lucrează mai mult pentru presa internaţională decât pentru cea autohtonă. A publicat imagini şi fotoreportaje în The Times, New York Times, National Geographic, Paris Match, Der Spiegel şi altele.
În 2003 a fost desemnat fotograful anului de către Asociaţia Fotografilor de Presă din Romania. A obţinut de asemenea şi premii acordate de asociaţii de profil din Statele Unite şi China.
Cel mai recent proiect al său - Mândrie şi beton - suprinde în imagini transformările petrecute în satele tradiționale din Maramureș și din Țara Oașului, în urma masivei migrații a forței de muncă în străinătate, dar şi dualitatea oșenilor și a maramureșenilor care la Paris trăiesc o viață de privațiuni și sacrificii, iar acasă se afișează cu maşini de lux şi haine de firmă.
Dacă îl cauți acasă pe țăranul român azi, n-ai să-l găsești. E plecat la muncă în străinătate. Și vrea să știi asta. Ți-a lăsat un mesaj – o casa din beton cu patru etaje, atât de mare “că poți să întorci tirul în ea”.

Petruţ Călinescu a călătorit în Kenia, Bolivia, Afganistan, Egipt, India, dar şi ţări mai apropiate – The Black Sea este un proiect care documentează vizual viața cotidiană a oamenilor din jurul Mării Negre.
Despre toate aceste experienţe ne-a vorbit la RRC.

Pentru mai multe imagini accesaţi
www.petrut-calinescu.com şi www.theblacksea.eu



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.