| |

Povestea care începe azi se petrece în Laboratorul de Tehnologie Analitică de Proces din Bucureşti, PATLAB. 

Laboratorul este al Institutului Naţional de Cercetare pentru Electrochimie şi Materie Condensată din Timişoara dar are sediul la celebrul!, cândva, ICECHIM. 


A fost înfiinţat în 2007 de Prof .D.r J (Koos) Frederik van Staden, în urma câştigării unui contract în cadrul Programului Capacităţi (Modulul 1), contract care, aşa cum scrie pe site-ul laboratorului, http://www.patlab.ro/, "i-a dat posibilitatea de a cumpăra aparatura necesară pentru a fi la standarde internaţonale şi a putea participa la programele europene".

Directorul Ştiinţific şi şef al Laboratorul de Electrochimie este Raluca van Staden.








Daniel Sava are 21 de ani şi este student anul II la Facultatea de  Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor a Univeristăţii Politehnica din Bucureşti.


Daniel Sava


Iuliana Moldoveanu are 26 de ani, cu cinci mai mult decât Daniel. Este absolventă a aceleiaşi facultăţi dar  specializarea Tehnologia Substanţelor Anorganice şi Protecţia Mediului şi, dincolo de asta, au în comun faptul că, acum, sunt în acelaşi laborator: cel de Electrochimie, din Bucureşti, aparţinând Institutului Naţional de Electrochimie şi Materie Condensată din Timişoara.











Bogdan Calenic a absolvit Facultatea de stomatologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, şi-a făcut doctoratul în Japonia şi, de o lună, s-a întors în România.

În Laboratorul de Tehnologie Analitică de Proces din Bucureşti. Unde a găsit aparatura de care are nevoie "şi nişte promisiuni frumoase", după cum singur mărturiseşte.


Bogdan Calenic
Laboratorul de Tehnologie Analitică de Proces, PATLAB, Bucureşti
Aprilie 2011





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.