30 mai - 2 iunie

| |

Luni, 30 mai

Invitat, regizorul Theodor Cristian Popescu.


A montat la Sibiu Opinia publică, de Aurel Baranga, cu intenţia declarată de a vedea cum poate suna, după 20 de ani, o piesă cu comunişti despre comunişti. Un exercitiu de exorcizare a răului care nu a părăsit complet mentalul nostru. Şi un spectacol reuşit din punct de vedere estetic. Va fi prezentat şi acum în (mega)Festivalul internaţional de la Sibiu.



Marţi, 31 mai

Invitată - teatrologul Marinela Ţepuş, directoarea Teatrului “George Ciprian” din Buzău


. A cochetat cu teatrul, ca actor corp ansamblu, înainte de 89, şi a profitat din plin de reînfiinţarea, în 1990, a catedrei de teatrologie, căci se decisese deja că doreşte să fie critic de teatru. A făcut parte dintre aceia care au înţiinţat un festival de teatru la Buzău, Gala vedetelor, şi acum îl gestionează cu mare succes în oraş. Este cu adevărat un eveniment cultural şi artistic al oraşului. Cea mai recentă ediţie s-a încheiat săptămâna trecută.




Miercuri, 1 iunie

Invitat: actorul Adrian Găzdaru, directorul Teatrului "George Bacovia" din Bacău.



Discutia a fost centrată aproape exclusiv pe festivalul patronat de teatrul băcăuan, intitulat Gala STAR.


Festivalul a fost înţiinţat cu acest generic de el, în postura de director al teatrului, dar reia o mai veche tradiţie în oraş, întreruptă, spre regretul iubitorilor de teatru din Bacau şi din ţară, imediat după 1989.



Joi, 2 iunie

Invitat: dansatorul şi coregraful Cosmin Manolescu, un nume de prim-plan în rindul celor care au militat neobosit pentru crearea unui statut convenabil pentru dansul contemporan şi slujitorii lui din România, un gen artistic practicat aproape subversiv înainte de 89, astăzi, gratie celor precum Cosmin Manolescu, bine primit si căutat de un public pe care şi l-a format. O bătălie care este însă în plină desfaşurare, spre a se atinge dacă nu idealul, măcar un... frumos dezirabil in domeniu.

                                    Sursa: http://www.corectnews.com/poza-articol/26672/8421

Redactor Mariana Ciolan

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.