"Am trăit 200 de ani pe repede-nnainte!"

| |

Spun ce-am spus întotdeauna: e greu să pretinzi că poţi să spui ce este şi ce face Alexandru Mironov fără să omiţi ceva.

www.google.ro

Până şi Wikipedia (unde, dacă tastezi "Alexandru Mironov" apar o mulţime de informaţii) are scăpări  - nu scrie, spre exemplu, că Alexandru Mironov este astăzi preşedintele Ascociaţiei Române a Ziariştilor de Ştiinţă şi nici că, din dragoste pentru jurnalismul de ştiinţă, a fost şi a rămas unul dintre cei mai buni şi fervenţi "povestitori" de ştiinţă.

Desigur, însă, Wikipedia dă informaţiile de bază:  a urmat liceul „Nicolae Bălcescu" din Craiova şi a absolvit, apoi, Facultatea de Matematică a Universității din Bucureşti.

A fost vicecampion național de scrimă iar în anii '90 a fost preşedintele Federației Române de Scrimă.
A realizat nenumărate emisiuni de ştiinţă la radio (Radio Craiova dar si Radio România Cultural şi Radio România Actualităţi) dar şi la TVR1 - "Ştiinţă şi imaginaţie" se chema şi o prezenta împreună cu Mihai Bădescu.
   

"Este sau a fost președinte al Asociației Române de S.F., Pro Con S.F., membru al World S.F., al Asociației Internaționale a Profesioniștilor din S.F., delegat național al Societății Europene de S.F.
S-a numărat printre consilierii Președintele României, Ion Iliescu.
În perioada 28 august 1993 - 11 decembrie 1996 a fost ministru al tineretului și sportului.
Din decembrie 2004 a fost numit de către Președintele României Ion Iliescu în conducerea Institutului Revoluţiei Române. " (sursa: Wikipedia)

Enigmatic, pământul, Proiecte planetare, Întâmplări din mielniul III, În direct cu NASA, Lumea după Google - sunt doar câteva dintre cărţile semnate Alexandru Mironov.




Fireşte că asta nu-i tot - restul (fără să fie, nici aici, totul....), în emisiunea ce urmează.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.