Adina Dabija - 7 octombrie 2013

| |


Adina Dabija locuieşte în New York, unde scrie şi practică medicina chineză. Două activităţi pe care cu greu le poţi vedea împreună, dar în acest caz nu numai că fiecare se hrăneşte din cealaltă, dar sunt o filozofie de viaţă. Şi de succes, dacă succesul are nevoie de poveşti.




Când a plecat din România, publicase ceva poezie şi câştigase câteva premii. Adina Dabija revine acum, dar numai în limba română, nu şi în România, cu un roman, Şaman, scris în buna tradiţia a literaturii iniţiatice. 

Adina Dabija a debutat în 1997 cu volumul poezia-păpuşă (Cartea Romaneasca), distins cu premiul pentru debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. În 2006 a publicat volumul Stare nediferenţiată (Brumar), distins cu Premiul pentru poezie al revistei Tomis pentru cea mai bună apariţie editorială a anului 2006. Poeziile sale au fost traduse şi publicate în numeroase reviste literare şi în antologii de poezie din Statele Unite ale Americii, iar volumele sale de versuri au fost traduse şi publicate de NorthShore Press. Piesa de teatru Manole 3D a fost nominalizată la premiile UNITER pentru cea mai bună piesă a anului 2004. Din 2001 este editor al revistei www.respiro.org. Şaman reprezintă primul său volum în proză. In SUA a publicat un volum de versuri în traducere.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.