Ştiinţa la feminin

| |



“Lumea are nevoie de ştiinţă, ştiinţa are nevoie de femei” – un motto pe cât de real pe-atât de generos, căci „în spatele lui” se ascunde un la fel de generos program de burse – bursele UNESCO – L' Oreal „Pentru femeile în ştiinţă”. 
Şi pentru că este martie şi e (mai mult, poate, ca de obicei) luna femeilor, am gândit săptămâna aceasta sub semnul ştiinţei la feminin!

Aşa că, iată invitatele acestei săptămâni!

Prof.dr. Maria Zaharescu




A cochetat cu arhitectura, apoi cu arheologia dar o întâmplare providenţială a făcut-o să îndrăgească, definitiv, chimie – din care şi-a construit o carieră de excepţie. Astăzi este  membru corespondent al Academiei Române şi  şefa Departamentului de Ştiinţa Materialelor şi Metode Avansate de Cercetare din cadrul Institutului de Chimie Fizică „I.G. Murgulescu” al Academiei Române.



 




















 









Mirela Nemţanu 






Are doar 36 de ani dar are deja o experienţa corporatistă de invidiat - şi se simte minunat bine doar atunci când dă peste provocări. Pe principiul că "binele este duşmanul mai binelui", Mirela Nemţanu, director de comunicare la L Oreal România, invitata ediţiei de astăzi, a reuşit să construiască la toate companiile pe la care a trecut. Cel mai recent (deşi are, deja, 5 ani) dar, se pare, şi cel mai drag dintre proiecte este cel pe care l-a găsit la L’ Oreal România, cel legat de bursele naţionale UNESCO – L’ Oreal pentru "Femeile în ştiinţă".  Iar dacă "lumea are nevoie de ştiinţă", ei bine, "ştiinţa are nevoie de femei", ca să citez motto-ul acestui program special.



Ceremonie de decernare a premiilor For Women in Science 2012 - câstigatoarele Chimiei 2011 si 2012
 
Cu Simona Gurzu, câştigătoare la categoria Ştiinţele Vieţii, la Ceremonia de decernare a premiilor For Women in Science, 2012

 
La târgul de joburi pentru studenti "Top Talents", 2011



Voluntar la centru materal






2012 - ASE_Conferinta de Responsabilitate socială , speaker in calitate de doctorand

  



Simona Gurzu

Chiar dacă spune "la mine în viaţă totul e hazard", cariera Simonei Gurzu e construită pas cu pas şi deloc la întâmplare, cu multă dăruire dar mai ales cu multă pasiune.



Prezentare congres Beijing






Simona Gurzu este astăzi conferenţiar universitar la Catedra de Anatomie Patologică a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mures, câştigătoare a bursei UNESCO - L Oreal pe anul 2012 la categoria "Ştiinţele vieţii".  




  

























Mădălina Tudose



Este astăzi dr. in chimie în Laboratorul de Chimie Coordinativă şi Supramoleculară al Institutului de Chimie - Fizică al Academiei Române, un domeniu pentru că l-a ales "pentru halatul alb", după cum singură mărturiseşte. 
În 2012 a fost finalistă în competiţia burselor UNESCO - L Oreal pentru "Femeile din ştiinţă" şi tot în 2012, în decembrie, a câştigat premiul "I.G.Murgulescu" al Academiei Române pentru anul 2010.




 




















.