Până nu încerci, n-o să reuşeşti niciodată!

| |


Sorin Nastasia, în prezent profesor de relaţii publice la Southern Illinois University din Edwarsville (SUA) s-a născut în Târgovişte. A terminat Liceul Sanitar din oraş, apoi Facultatea de Litere din Bucureşti şi cursuri de master. În 2003 a plecat în Dakota pentru studiile doctorale în comunicare şi ulterior s-a stabilit în Illinois.

M-am gândit întotdeauna că omul sfinţeşte locul. Dacă îţi vezi de treaba ta, dacă studiezi, dacă eşti perseverent, eşti mai bun decât cei care cred că au din start un atu.

În 97, când eram profesor la Liceul Ienăchiţă Văcărescu din Târgovişte, mi-am dat seama că lumea devenise un pic provincială pentru mine şi am îndrăznit să dau examen pentru un master de studii culturale americane. M-am stabilit în Bucureşti, am fost angajat o scurtă perioadă la Ambasada Republicii Filipine. Apoi a fost un concurs la Ministerul Culturii, la Relaţii Internaţionale , unde m-am dus pe un salariu mai mic decât la ambasadă, dar am preferat acel post pentru că îmi oferea mai multe opţiuni. Şi am avut dreptate. Am fost trimis la cursuri de pregătire, am fost plecat mult în străinătate...

Nu trebuie să te duci la extreme nici la prea mult, nici la prea puţin. Dar trebuie să îndrăzneşti, pentru că altfel nu se schimbă nimic.

Mă uit înapoi nu cu mânie, ci cu dragoste pentru România.


Ascultati povestea lui Sorin Nastasia, spusa la Radio Romania Cultural.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.