Absolvent, în anul 1972, al Facultatii de Mecanică al Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timișoara, cu diploma de merit, dl. prof Anton Anton își începe, în același an, cariera în învățământul superior ca asistent la Institutul de Constructii din București iar în 1995 devine profesor universitar.
Este membru titular al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România și al celei Europene de Științe și Arte precum și a câtorva dintre cele mai prestigioase asociații profesionale: Asociaţia Română a Apei, International Urban Fellows Association (IUFA), etc.
A fost Ministru al Educației, Cercetării si Tineretului, Președinte al Autoritatii Naționale pentru Cercetare Științifică și Secretar de Stat responsabil cu cercetarea în Ministerul Educației, Cercetării si Tineretului, după cum se specifică pe site-ul http://sd.utcb.ro.
Paula Apreutesei, invitata ediției de astăzi a emisiunii Născut in România, este DirectorulProgramului de cercetare aplicată și inovare din cadrul Romanian-American Foundation.
Activitatea sa înseamnă, însă, 30 de ani de experiență în domeniul IT, întâi ca cercetător la fostul Institut pentru Tehnică de Calcul, ITC din București și-apoi, timp de 14 ani, ca Business Strategy Manager în cadrul Microsoft România.
cu Bill Gates, la Bucuresti, in anul 2009
Mai înseamnă, însă, din 2011 incoace și Institutul pentru Responsabilitate Socială, http://www.csrinstitute.ro/, pe care l-a înființat, după cum singură spune, ca pe ceva ce era firesc să existe.
http://www.csrinstitute.ro/index.html
cu echipa fetelor IDG, la Bucuresti, in anul 1998
cu Linus Torvalds, la Bucuresti, in anul 1995
cu scriitorii Mario Vargas llosa si Mircea Mihaies, la Bucuresti, in anul 2005
si, in fine, o poza din anul 2014 (ca sa privim la trecerea anilor).
Florin Diacu este dr. in matematici la Facultatea de Știință a
Universității Victoria din British Columbia, Canada unde predă, de peste
20 de ani, mecanică cerească în Departamentul de Matematică și
Statistică.
http://www.uvic.ca/
Printre altele, este autorul a două cărți de știință devenite best seller: Mileniul pierdut și Mega-dezastre. Ştiinţa de a prezice următoarea catastrofă.
The iconic Legislative Buildings in the picturesque Inner Harbour.
Sursa: http://www.uvic.ca/home/about/victoria/index.php
. . in China in 2011 cu cativa dintre studentii care au urmarit
prezentarile mele
. . . cu matematicienii Gareth Roberts si Marian Gidea in Guanajuato, Mexic, in 2008
Deschidem astăzi o "mini-galerie a campionilor": vorbim despre cel
care-a inventat "rețeta electronică" (spre bucuria, se pare, a medicilor
-) ) și care-a câștigat Marele Premiu în cadrul galei European IT&Software Excellence Awards,
desfășurată la Londra, in luna martie 2014, adică Dragoș Dobran,
directorul Departamentului e-Health din cadrul companiei SIVECO România
dar și despre Corneliu Birtok-Băneasa, inventatorul Dispozitivului Dinamic de Transfer al Aerului, premiat cu medalia de aur la începutul acestei luni la Salonul Internațional de Inventică de la Geneva, aici, mai jos.
Iar asta o spune omul care de 20 de ani asta face - informatică.
Dragoș Dobran
Într-o companie în care se pare că și-a găsit, de mult, locul - SIVECO România -, care îl ține în priză tot timpul și în care tot timpul e ceva nou de făcut.
Ceva nou, foarte nou este si Sistemul Informatic de Prescripție Electronică, SIPE - rețeta electronică, mai popular spus - care-a câștigat Marele Premiu în cadrul galei European IT&Software Excellence Awards, desfășurată la Londra în luna martie 2014 și care a fost "construit" de un consorțiu format din informaticieni ai companiilor HP România și SIVECO România, aceasta din urmă prin Departamentul de e-Health, director Dragoș Dobran.
Mai persistă - și nu că s-ar fi întâmplat foarte de mult - dar mai persistă, încă, senzația de frumos cu care am plecat de la interviul realizat cu profesorul Cătălin Bălescu, rectorul, din anul 2012, al UNArte - Universitatea de Arte din București.
Nu numai pentru că locul - anume, biroul rectorului - este un loc frumos (luminos, înconjurat de obiecte nu multe dar frumoase), un loc în care, pe tot parcurul interviului, de pe Mac-ul profesorului s-a auzit, în surdină, Bach (și-mi imaginez că așa lucrează, cu Bach pe fundal) și-n care tronează (deși impropriu spus, pentru că e chiar la locul lui dar e impresionant), într-o vitrină, catalogul deschis la foaia matricolă a lui Constantin Brâncuși....așadar, nu numai pentru astea și pentru încă multe altele dar mai ales pentru că o oră de interviu a trecut pe negândite și cu senzația că n-am aflat nici un sfert din ce trebuia (?).
Când instituția pe care o conduci - ca rector, și vorbesc aici de
Universitatea de Arte din București - aniversează venerabila vârstă de
150 de ani, trebuie că nu-i o sarcină ușoară. Ei bine, exact asta am
vrut să aflu, care sunt provocările unei asemenea întreprinderi.
Răspunsurile - căci sunt mai multe și cu mai multe nuanțe - în emisiunea
de mai jos. Invitat prof.univ.dr Cătăin Bălescu, rectorul UNArte.
Este absolventă de Arte plastice - Academia de Arte Plastice Nicolae Grigoresu din București - ca șefă de promoție. A fost profesor de desen și istoria artei, director adjunct al unei agenții de publicitate, director de programe europene dar și consilier local - experiențe din care, din toate, a învățat! - , fără a le fi menționat pe toate.
Și pentru că, așa cum singură spune, "în viață întotdeauna există o buclă!", Laura Albani este, din 2012, director al Muzeului Național Tehnic Prof.ing Dimitrie Leonida din București. Un loc pentru care are încă multe, multe planuri dar pe care, cel mai mult, și-l dorește scos din nou la lumină, pentru că "sunt oameni care nu știu că muzeul există!"
În 2010 termina Colegiul Goethe din Bucureşti, clasa speacială bilingvă, cu specializarea în matematică şi informatică iar în luna mai a acestui an (2014, n.m), va absolvi Columbia College din cadrul Universităţii Columbia din New York, Statele Unite, cu o dublă specializare, literatură germană şi ştiinţe eonomice.
A reprezentat România în Parlamentul European al Tinerilor,
Tinand discursul de inchidere al comitetului de afaceri externe la parlamentul european la bruxelles in cadrul sesiunii internationale al parlamentului european al tinerilor, 2009
Parte din comitetul de
afaceri externe, la adunarea generala de la Bruxelles, 2009
Cu delegatia Romaniei, reprezentand Romania la o sesiune internationala a Parlamentului European al Tinerilor, 2009
a fost preşedintele Clubului român de la Universitatea Columbia,
Introducandu-l pe pianistul roman Matei Varga, la un concert organizat la Columbia University
a fost intern la Institutul Cultural Român din Berlin dar şi la companii precum International Strategy and Investment Group din New York şi Morgan Stanley tot din New York, acolo unde se va şi angaja, dealtfel, după absolvire.
Printre toate şi de-a lungul anilor în care a făcut toate acestea, Ioana Alecsiu a făcut şi sport. Tenis.
De care spune că s-a îndrăgostit "pe loc" şi de care s-a apucat în urma unui mic şantaj sentimental şi-a unei negocieri cu tatăl său - "fac înot dacă mă duci şi la tenis" - încheiate, ambele, cum s-a dovedit ulterior, cu succes. A performat în tenis, chiar dacă n-a făcut tenis de performanţă, pentru că a ştiut întotdeauna că vrea o carieră care n-are legătură cu sportul.
Poza cu trofeul de campion national pe echipe in 2008. Au urmat doua alte titluri anul urmator la Olimpia
Jucand tenis pentru Columbia (Universitatea Columbia, n.m.)
In Bangladesh, la inceputul unui meci demonstrativ in fara ministrului sportului, 2009
Cu Rafa Nadal in 2006 la US Open
Cu parintii mei la US
Open, 2010 inainte de a incepe facultatea
La Red Bulls Stadion in cadrul cursului de economie sportiva condus de
Sunil Gulati, presedintele federatiei americane de fotbal. 2013
Cu tata (Ştefan Alecsiu, n.m.) in Times Square, 2012
Cu trofeul castigat la
turneul tinut in cadrul Us Openului, 2011
Cu tata la jocurile
olimpice de la londra, 2012
Poza dupa castigarea
campionatului Ivy League la tenis, pentru prima data in istoria echipei. 2013
colegele mele de echipa si cu mine