Wim van Den Heuvel este profesor emerit în sociologie medicală şi reabilitare. Are un doctorat în ştiinţe sociale luat in Olanda, a lucrat ca expert al Organizatiei Mondiale a Sănătăţii în domeniul asistenţei sociale şi a predat medicina ocupaţională la numeroase universităţi europene.
|
Marinela van Den Heuvel - Olăroiu şi Wim van Den Heuvel,
la Bucureşti, octombrie 2010 (sus)
şi la Craiova (jos) |
Pe lângă cercetări în gerontologie, a făcut studii internaţionale în sistemele de asistenţă medicală şi politici de sănătate. A fost Visiting profesor la Universitatea Syracuse, SUA şi la Universitatea din Viena, Austria.
Apravegheat 55 de doctoranzi, care şi-au susţinut cu succes teza de doctorat -
http://www.wimmarinela.com/).
În utimii 20 de ani, Prof. Wim van den Heuvel a realizat peste 15 proiecte în ţările din estul Europei, Cehia, Croaţia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia şi a acumulat o bogată experienţă şi expertiză în organizarea şi dezvoltarea sistemelor de sănătate din est.
Îşi aminteşte perfect revoluţia din 1989 - a văzut-o "
în direct", la televizor, pentru că era "
ţintuit în pat de o viroză extremă!"
A venit prima dată în România la începutul anilor '90, cu intenţia de a pune pe roate reţea de şcoli medicale (în asistenţă socială), o reţea ce includea, pe lângă "nodul central - Amsterdam", şi Cracovia, Debrecen, Zagreb, Kosice, Craiova - cea din urmă dovedindu-se şi veriga slabă a lanţului.
Pacientul numit România a murit dar, in compensatie, a cunoscut-o pe Marinela Olăroiu, medic primar la vremea aceea, cu care s-a căsătorit în anul 2000 şi cu care a înfiinţat o fundaţie care se ocupă astăzi de asistenţa socială pentru persoanele vârstnice din ţările Uniunii Europene.